Rulada cu cafea si caramel

de diaconta in Prajituri, 6 Mar 2011 | 15512 vizualizari

 

Parca totusi nu putea sa treaca weekend-ul fara ceva "dulce"....macar ca am mai promis sa fiu cuminte.Asa ca am prins curaj sa fac o rulada,spun asta pentru ca mie nu-mi prea ies ruladele.Pana la urma ,gustul a fost deosebit iar aspectul multumitor.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cafea solubila
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare

Crema:

  • 10 linguri zahar
  • 250 ml lapte evaporat
  • 3 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri praf de budinca instant(1 lingura amidon alimentar)
  • 1o gr gelatina
  • 1 plic zahar vanilat

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu cafea si caramel:

Blat:

Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul pana cand se obtine o consistenta tare si lucioasa.galbenusurile se amesteca cu cele doua linguri de ulei si se pun peste albusuri.Faina se amesteca cu praful de copt,cafeaua si cacaua.Se pune peste albusuri ,amestecand usor cu o paleta.

Se pune la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 15-20 de minute in functie de temperatura cuptorului.

Crema:

Frisca,impreuna cu smantana se bat spuma si se pune la rece.Eu nu sunt foarte incantata de frisca lichida,de aceea am adaugat putina smantana,asa gustul s-a mai apropiat de ceea ce vreau eu.

Gelatina se pune la hidratat cu putina apa rece.

Se separa ouale.Galbenusurile se amesteca cu praful de budinca.Ar fi trebuit sa pun amidor,dar nu am avut.

Cele 10 linguri de zahar se pun pe foc si se caramelizeaza.Cand acesta a capatat o culoare usor maronie si s-a topit complet ,se pune laptele evaporat.Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul.

In crema de galbenusuri se pune cate putin sirop fierbine si se amesteca.Apoi se incorporeaza in tot siropul si se pune iar pe foc.Lasam sa fiarba,amestecand tot timpul,pana cand crema are consistenta unei smantani mai groase.

Se lasa sa se raceasca putin si cand este calduta se adauga cate putin gelatina.

Cand s-a racit complet se amesteca cu frisca.Se pot pune si albusurile batute spuma.Eu nu le-am pus,ar fi fost prea multa crema pentru o rulada.

Cu prajiturica asta mi-am satisfacut si pofta de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cafea si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (125)

diaconta 1

28.01.2013, 20:08

Ruxy,nu glumesc.Sunt multe chestii de care eu nu sunt multumita si trebuie sa mai lucrez la ele
Multumesc draga mea

Krystyan Trendy 1

01.12.2013, 13:01

ce bunatate !

diaconta 1

01.12.2013, 13:36

Krysty,buna este,dar nu prea-mi ies frumoase ruladele )

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si cafea